Pentru a completa reţeta unui serial de o asemenea amploare, pe lângă echipa formată din cei mai buni profesionişti din industria cinematografică, PRO TV a adus în distribuţie si actori talentaţi cu numeroase premii şi nominalizări la cele mai importante gale din industria cinematografică naţională şi internaţională.  

VLAD, primul serial thriller românesc produs şi difuzat de PRO TV, spune o poveste complexă în mai multe planuri. Scenariul întrepătrunde trecutul şi prezentul, într-o poveste cu un fir roşu ce leagă toate piesele dintr-un puzzle. Acţiunea serialului este centrată pe povestea lui Adrian, tânărul care a fost închis pe nedrept în urma înscenării unui jaf.

După cateva experienţe traumatizante, acesta primeşte o şansă la o nouă viaţă în care are posibilitatea de a-şi regla toate conturile cu cei care l-au trădat. Bărbatul întâlneşte un personaj cheie şi găseşte puterea de a-şi schimba identitatea, devenind VLAD, un bărbat puternic, bogat, şarmant, care are alături aliaţi pregătiţi să pună la punct toate detaliile unui plan perfect de răzbunare.
 

Producător: Michael Butow & Alex Cseh

Regizor: Jesus Del Cerro

Scenarist: Radu Potcoavă, Iosif Columbeanu şi Claudia Mărgărit

Director de imagine: Adrian Silişteanu