• Emisiuni
  • VLAD
  • Adi Nartea, protagonistul superproducției VLAD: ”Telespectatorii or să fie, cu siguranță, uimiți”

Adi Nartea, protagonistul superproducției VLAD: ”Telespectatorii or să fie, cu siguranță, uimiți”

Adi Nartea, protagonistul superproducției VLAD: ”Telespectatorii or să fie, cu siguranță, uimiți”

Adi Nartea joacă în ceea ce se anunță evenimentul cinematografic al anului la PRO TV.  Acesta a dezvăluit pentru protv.ro cum a ajuns să primească rolul principal, cum a fost la audiții, dar și care a fost reacția lui când a fost anunțat că a luat castingul.

Când ai auzit prima oară de serialul ”VLAD”?

Prima oară, am auzit acum doi ani, în noiembrie, când am fost la primul casting. M-au chemat și mi-au spus ”hai să dai o probă”. Nu știam despre ce anume este vorba. Știam doar că este un rol destul de mare, știam că este vorba despre un tip care se întoarce cu identitatea schimbată și că-i urăște foarte mult pe cei cu care urmează să interacționeze. Acela a fost sinopsisul de atunci. După care am mai fost chemat la trei probe. 


Citește și: Andrei Aradits cel mai carismatic personaj negativ în superproducția ”VLAD” 

De ce crezi că ai fost ales să participi la castingul pentru acest proiect?

Eu de ani buni cochetez cu actoria. Dacă nu am făcut UNATC, asta nu înseamnă că nu am studiat. Dar la castinguri, Domnica a văzut potențialul și a zis ”hai să-l chem”. Reclame și roluri mai mici am tot avut. Când m-au sunat pentru probe, mi-au zis că aveau nevoie de tipologia asta: înalt, brunet... n-o să zic altfel, decideți voi cum mai sunt (râde). Ce să zic acum, nu vreau să mă laud eu, vreau să mă laude alții. 

Cum a fost la audiții? Cum au fost primele probe? 

Chiar în săptămâna respectivă, dădusem probă și pentru Ninja Warrior, pentru postul de prezentator, pentru că eu, de cinci ani, m-am axat pe partea asta, de prezentare de evenimente, emisiuni... Iar partea asta cu actoria a fost așa, de genul ”why not?”. M-am dus, le-a plăcut, m-au mai chemat o dată, m-au mai chemat altă dată și ultima dată rămăsesem eu și încă doi, pe rolul acesta, Vlad. Nici atunci nu am crezut că se va întâmpla ceva. Mi-am zis că m-au luat ca să fie și-al treilea acolo, de rezervă. Am dat tot ceea ce am știut eu mai bine, mi-am spus că este ”once in a lifetime chance”, nu am nimic de pierdut, hai să vedem ce iese. Și a ieșit!

Cu cine ai dat replicile prima dată?

Primele replici au fost cu Emilian Oprea (interpretul lui Leo în „VLAD”). E un om deosebit și un actor deosebit. A fost o secvență pe duritate. O secvență care apare undeva, prin episodul șapte sau opt. Tot timpul, în serial, Vlad și Leo au un clinci, care nu este neapărat foarte bine definit, dar este violent. Exact ca băieții. Ca niște cocoși. Este și Roxana (interpretată de Diana Sar) la mijloc. Leo o iubește pe Roxana, Roxana îl iubește pe Vlad... Asta a fost prima probă, în care el se ia de mine, eu mă iau de el, instant, îi sar la gât. Exact ca doi cocoși suntem. A doua probă a fost cu Olimpia Melinte, cea care o interpretează pe Eliza, un moment destul de greu, pe care trebuia să-l dovedesc cumva, din punct de vedere actoricesc. După ce am dat probele, am plecat. Două săptămâni, nu am știut nimic. 

Unde erai când ai fost anunțat că ai primit rolul? Cum ai reacționat?

Eram cu Mara (n.r. fetița lui Adi Nartea) în parc și m-a sunat managerul de talente, Marcel, și mi-a zis: ”Am două vești, una bună și una proastă”. Zic eu: dă-mi-le pe amândouă deodată. Și zice: ”Te-au vrut la Ninja Warrior, dar nu te-am putut lăsa”. Eu eram deja revoltat. De ce? ”Pentru că o să fii Vlad!” Tam-tam! Am stat, jur, 10 minute, mă uitam la Alina (n.r. soția lui Adi) și Alina se uita la mine și nu știam ce să fac: să mă bucur, să nu mă bucur, pentru că îmi dădeam seama că e ditamai producția și, drept urmare, o mare responsabilitate. Și am zis: hai, mergem, ce-o fi o fi!

 Care a fost reacția celor din familie când le-ai spus despre acest rol?

Păi, o să reacționeze când o să vadă serialul pe micul ecran. Deocamdată, ei știu că am fost plecat la filmări șase luni de zile și atât. Realizează că este vorba despre un proiect frumos, le-am mai povestit eu lucruri. Așteptările sunt mari, din toate părțile. Soacră-mea, drăguța de ea, în momentul în care apar la televizor, anunță tot satul și-i obligă pe toți să se uite pe PRO TV. Sunt sigur că jumate de Suceava se va uita la noi (râde).  

Ai avut surse de inspirație? Ce te-a ajutat în construirea personajului?

E vorba despre un personaj complex, care n-a uitat, care vrea să se răzbune, a strâns foarte multă ură, în atâția ani de închisoare... Nu este vorba că vrea să se răzbune... În primul rând, nu înțelege de ce i s-a întâmplat. Toată ura, toată dorința de răzbunare se bazează pe o întrebare, la care nu există răspuns. Toată ura asta acumulată ar putea dispărea instant dacă ar exista motivul, dacă ar afla de ce s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat. Și, ca să pregătești un rol de acest gen, trebuie să abordezi tot felul de metode de actorie. Am avut noroc cu Andrei Aradits, cu Emilian Oprea, cu Olimpia Melinte, cu toți care m-au sfătuit. Și, bineînțeles, cel mai de ajutor a fost regizorul Jesus del Cerro. Pentru a simți lucruri de acel gen și pentru a le arăta fără să pari fals, trebuie să faci niște exerciții de imaginație destul de puternice sau să te bazezi pe experiența ta de viață ca să poți să te transpui în scene destul de grele. Și, bineînțeles, trebuie să știi textul, replicile.  

Ai actori de la Hollywood pe care îi admiri necondiționat? 

Sunt mulți care joacă foarte bine. Daniel Day-Lewis mi se pare un actor extraordinar, un ”method actor”. Edward Norton îmi place foarte mult. Shia LaBeouf. O dată cu experiența de la ”VLAD”, din domeniul acesta, începi să devii mai selectiv și să-ți dai seama unde este cazul să îl crezi sau nu. Actoria înseamnă: să-l cred sau să nu-l cred. Tom Hardy îmi mai place foarte mult. Heterosexual vorbind, Tom Hardy îmi place foarte mult (râde). Vezi, am menționat doar băieți. La fete, problema este că, dacă îmi place cum arată, pot să închid ochii la actorie! 

Ce mesaj ai să le transmiți telespectatorilor, la ce anume să se aștepte de la  acest serial?

Păi, să nu se aștepte la nimic! Doar să fie curioși să se uite. Să se lase absorbiți de poveste și, cu siguranță, o să fie uimiți. Le urez ”vizionare plăcută!” și să ne spună părerea lor pe site, pe paginile de socializare, pentru că ne ajută. 

Urmăriți știri despre superproducția VLAD și actorii din distribuție pe site-ul vlad.protv.ro, Facebook și Instagram.

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune VLAD

Articole pentru emisiune VLAD

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni