• Emisiuni
  • VLAD
  • Anghel Damian, despre ultimul sezon VLAD: ”Acest sfârșit va rămâne ca cel mai bun final de serial românesc”

Anghel Damian, despre ultimul sezon VLAD: ”Acest sfârșit va rămâne ca cel mai bun final de serial românesc”

Anghel Damian, despre ultimul sezon VLAD: ”Acest sfârșit va rămâne ca cel mai bun final de serial românesc”

Anghel Damian, interpretul lui Adrian și cel care semnează scenariul, ne dezvăluie câteva dintre surprizele ultimului sezon al superproducției românești VLAD. 

Povestea lui Adrian/Vlad a ajuns la final... Cât de spectaculos va fi acesta?

Orice sfârșit este un eveniment în sine și cred că povestea noastră este plină de spectaculos și pe muchie încă de la primul episod din acest sezon și până la finalul final. Eu sper că acest sfârșit va rămâne în mintea și inimile telespectatorilor ca cel mai bun final de serial românesc. Cel puțin asta ne-am propus.

De-a lungul unui serial, telespectatorii/fanii se leagă afectiv de personaje... Finalul va fi unul pe placul lor sau... există un twist?

Există două curente de opinie care circulă între scenariștii din întreaga lume legate despre cum îndeplinești așteptările telespectatorilor. Primul spune că trebuie să dăm telespectatorilor ceea ce își doresc, al doilea susține contrariul, că trebuie să îi surprinzi, să le răstorni așteptările, să le oferi ceea ce nu și-au imaginat vreodată. După mine, ambele funcționează până într-un punct, așa că sunt adeptul îmbinării celor două metode. Rezultatul îl vom judeca cu toții la final.   

Producția ne-a obișnuit cu decoruri și locuri senzaționale, atât din țară cât și din Grecia sau Spania... În acest ultim sezon, pe unde o să ne mai ”plimbați”?

Serialul VLAD a avut mereu această calitate a “bogăției”, universul Vlad fiind unul internațional încă de la primele cadre. Din păcate, pandemia ne-a restricționat puțin capacitatea de deplasare, dar am reușit să fim creativi și am găsit niște spații superbe și nemaivăzute de la noi, din România. Personal, asta mă bucură și mai tare; avem o țară superbă și extrem de ofertantă cinematografic și e frumos să vedem asta, în prime time, pe cel mai urmărit post de televiziune din România.

Ce ne poți spune despre distribuție? Vom avea și aici surprize, personaje noi?

Fără să dau prea mult din casă, pot spune că apar câteva personaje noi foarte importante, care vor influența major deznodământul. Interpreții au fost aleși și, așa cum ne-am obișnuit în serialul Vlad, sunt dintre cei mai buni actori din România, personalități cunoscute și iubite de publicul larg. Pe lângă noul filon dramatic, ne-am permis în acest ultim sezon să adăugăm noi ”lumi” universului VLAD, să piperăm cu nuanțe comice unele plot-uri, să luminăm pe alocuri această “față întunecată a răzbunării”. 

Ca interpret al lui Adrian, ți-ar fi plăcut ca acest personaj să aibă parte de altă încheiere (față de scenariu)?

Viața unui personaj ține cât are nevoie povestea. Ansamblul e important și “Adrian” a avut șansa lui și a pus umărul semnificativ, zic eu (sic!), la conturarea poveștii. Până la urmă, el rămâne în memoria colectivă a telespectatorilor ca Vlad cel tânăr, cel bun, dacă vrei, cel fără de păcat și asta ajută enorm pentru susținerea poveștii și umanizarea eroului nostru - VLAD. Dar, asta nu înseamnă că el a murit de tot. Cineva mi-a șoptit că Adrian s-ar întoarce, sub o formă, sau alta. Fără spoilere, deci rămâne de văzut…

Ce a însemnat pentru tine lucrul timp de trei ani la acest proiect? Care sunt cele mai dragi amintiri cu care ai să rămâi toată viața?

VLAD a însemnat o temelie importantă în cariera mea, o piatră de fundament. Sunt convins că fiecare actor, regizor sau scenarist din Vlad va spune același lucru și nu sunt vorbe goale. Serialul VLAD a setat un standard de televiziune în România pentru ceea ce numim drama-thriller series și sper că acest nou barem nu va fi coborât. Amintiri am cu nemiluita: de la emoția primelor cadre filmate, la cea trăită în fața primului scenariu de serial scris de mine văzut la TV și tot așa. Am format legături profesionale puternice, dar cel mai important, prietenii pe viață. 

Un mesaj pentru telespectatori... De ce ar trebui să se uite la acest ultim sezon?

Pentru că toate așteptările lor de trei ani încoace legate de VLAD își vor găsi răspunsul în acest sezon. La final, totul se plătește! Ar fi păcat să nu fie martori.

 
 
Anghel Damian: "Eu și cu colegul Adi Nartea ne-am bătut pe bune"

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune VLAD

Articole pentru emisiune VLAD

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni