• Emisiuni
  • VLAD
  • Emilian Oprea, despre rolul de ”bad boy” din superproducția VLAD: ”Pentru mine, a fost perfect”

Emilian Oprea, despre rolul de ”bad boy” din superproducția VLAD: ”Pentru mine, a fost perfect”

Emilian Oprea, despre rolul de ”bad boy” din superproducția VLAD: ”Pentru mine, a fost perfect”

Emilian Oprea are un personaj violent, impulsiv, ”care nu se poate ierta pe el însuși” în VLAD, primul serial românesc realizat la standarde cinematografice. Actorul  a vorbit, pentru protv.ro,  despre rolul său și despre superproducția care  va debuta pe 25 februarie la PRO TV. 

Când ai auzit prima oară de serialul VLAD? Cum au fost filmările?

Am fost chemat la un casting, nu știam prea multe lucruri… Știam că este vorba de un serial și cam atât. M-am dus, am dat o probă, încă una, în final am rămas pe o listă scurtă. Mi-a plăcut foarte mult intriga. Mi-a plăcut foarte mult echipa.  Pe o parte dintre oameni îi știam de pe la filme, echipa a fost foarte faină. Mi-a plăcut mult la filmări.
 

Cum este pentru un actor de teatru și de film să lucreze la un serial?

Un volum mai mare de muncă. Cumva, când spui șase luni de zile ți se pare enorm, dar trebuie să ne gândim că, totuși, în șase luni de zile, s-au făcut 13 episoade. Am înțeles că un episod va avea o oră și jumătate… Desfășurându-se pe o perioadă atât de lungă de timp, trebuie să fii atent la racorduri, pentru că acum filmez, într-o locație, o secvență din episodul 7, după aceea, următoarea scenă este pentru episodul 13. Ideea e să nu pierzi din personaj, să fii foarte atent, să-ți amintești de unde vii, cu ce pleci. Bine, este o întreagă echipă care are grijă de lucrul ăsta, dar, totuși, din punct de vedere emoțional, trebuie să fii foarte atent.

Rolurile negative prind cel mai bine la public. Cum crezi că o să reacționeze fanii la imaginea ta de ”bad boy”?

Eu nu prea am legătură cu zona asta violentă, dar de asta m-am și distrat foarte mult. M-am simțit ca un copil, căruia i-ai cumpărat o armă și îi spui: ”Uite, poți să te joci cu ea”. Pentru mine, a fost perfect. Da, la urma urmei, vorbim despre divertisment, de o evadare din realitate. Despre imaginea asta de ”bad boy” – personajul meu accesează o zonă urâtă. Este un personaj care nu mai poate da înapoi, își asumă lucrul acesta cumva, doar el știe cum. Pentru el, nu mai există loc de iertare, nu se poate ierta pe el însuși , tot ceea ce e uman în el moare la un moment dat. Este o cruce greu de dus. El are nevoie să fie absolvit de lucrurile astea, dar ceea ce a făcut el este odios. Să-ți înșeli prietenul la modul ăsta, să-l trimiți efectiv la închisoare …

La ce filme și seriale se uită un actor? 

Eu nu prea am timp. Am doi copii mici: 4 ani și patru luni – cel mare și 3 ani și 3 luni - cel mic … ei sunt marea provocare acum. Cumva, îți arată care sunt lucrurile cu adevărat importante în viață. 

Mai merg la cinema când mai găsesc o portiță. Cât despre seriale – ultimul pe care l-am urmărit se numește ”Peaky Blinders”.

Ce actori preferați de la Hollywood ai?

Sunt foarte mulți. Îmi place foarte mult Jude Law, îmi place foarte mult Jeff Bridges, este un actor extraordinar. Am mulți preferați. Daniel-Day Lewis și-a încheiat cariera, dar el știe  mai bine. Keanu Reeves. Cillian Murphy, apropo de ”Peaky Blinders”. Are o carieră în teatru, film și tv excepțională, nu știu cum găsește timp să le facă pe toate atât de bine. Când vine vorba despre actrițe, aici lista s-a închis de mult timp. De ani de zile, am rămas cu Winona Ryder și acum tot ea îmi place cel mai mult. Din adolescență până la bătrânețe! Siena Miller îmi mai place foarte mult, Michelle Williams. Sunt foarte multe și foarte bune, dar  icon”-ul rămâne Winona! 

Care este cea mai periculoasă scenă pe care ai filmat-o? Ai avut nevoie de cascadori?

Sincer, am fost un volum de muncă mare și concentrat dar, din câte îmi amintesc, nu am avut parte de scene periculoase. Oricum, toată lumea a avut grijă când mânuiam armele, cum le îndreptăm, cum le ținem. În rest, alergături, sărituri cu Piștereanu, a fost OK.  Ți-am zis, eram ca doi copii cărora li se spunea: ”Aveți liber să vă jucați, dar nu atât de mult, pentru că asta este încadratura”.

Am văzut că ai multe tatuaje. Care este povestea lor?

Am 12 tatuaje. Pe primul l-am făcut după ce am terminat facultatea, pentru că unul dintre profesorii noștri era foarte strict cu lucrurile astea, cu semnele particulare, cu tatuajele, și am așteptat să termin studiile să-mi fac primul tatuaj. L-am ascuns multă vreme, dar după aceea au apărut și altele, am văzut că se mai pot acoperi cu  niște make up și am zis că este OK. 

Care este cea mai mare nebunie pe care ai făcut-o?

În viața reală, sunt destul de cuminte (râde). Nu mi-am supărat părinții foarte tare, din câte îmi amintesc. N-am făcut așa mari probleme nici la școală, am fost în banca mea. 

Ce mesaj ai pentru telespectatori? La ce să se aștepte de la superproducția VLAD?

Recunosc că încă nu am văzut niciun episod până acum, dar abia aștept premiera. Eu am așteptări foarte mari de la acest serial. Îmi doresc un serial foarte bine realizat, foarte bine montat și sper să prindă foarte  bine.  
 

Vezi și: George Piștereanu și Emilian Oprea, despre serialul VLAD


Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune VLAD

Articole pentru emisiune VLAD

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni